Achter Aecius

De naam Aecius vindt zijn oorsprong in de klassieke Europese geschiedenis. Het was de Romeinse generaal Flavius Aecius die hem in de geschiedenisboeken bracht door in de vijfde eeuw Atilla de Hun op het slagveld te verslaan. Zo slaagde hij erin voor de Europeanen het grootste gevaar van hun tijd af te wenden.

Daarnaast verwijst de naam Aecius naar de initialen van de oprichter en naamgever van Aecius Juridisch Advies: mr. A.E.C. Punt (Arnoud). Het woord ‘ius’ betekent recht in het Latijn.

Werkverleden van Arnoud Punt

Arnoud Punt is in 2004 afgestudeerd in het Privaatrecht en Recht & ICT. Hij is de tweede in heel Nederland die een universitaire studie op dit laatste rechtsgebied heeft afgerond. Naast zijn studie was Arnoud Punt twee jaar werkzaam in de IT-sector. Daarna werkte hij in de functie van jurist en account-manager bij een incassobureau.

In 2005 heeft Arnoud Punt Aecius Juridisch Advies opgericht omdat hij juridisch advies dichter bij de ICT-ondernemers wou brengen. Geen hoge drempels, geen abracadabra maar de taal van de ondernemers. De meeste juristen denken vaak in onmogelijkheden. Maar wij bieden creatieve oplossingen die voor u bruikbaar zijn.

Arnoud Punt is aangesloten bij de volgende organisaties:

  • Lid van Shared Connections
  • Lid van De Technische Coörporatie
  • Commissaris bij en mede-oprichter van Junior Commissaris
  • Veelvuldig lid van de Raad van Commissarissen van diverse Managementgames (RuG en Hanze)
  • Veelvuldig coach van Student Companies voor Jong Ondernemen