Cloud computing

Cloud computing is een hype waarbij er een technisch platform bestaat voor dienstverlening, welke online te bereiken is en waarbij data worden opgeslagen en/of software kan worden gebruikt. Kenmerkend daarbij is dat cloud computing onafhankelijk is van tijd, plaats en systeem.

Er wordt bewust en onbewust veel gebruik gemaakt van cloud computing. Bent u zich ook bewust van de risico’s van cloud computing? Weet u waar u voor getekend hebt? Wat als de leverancier zijn dienstverlening staakt? Tevens is het voor een onderneming van belang dat ‘de cloud’ de privacy en vertrouwelijkheid van bedrijfsgevoelige informatie waarborgt.

Hulp nodig bij een conflict over de Cloud?

Aecius Juridisch Advies is al 10 jaar deskundige op het terrein van ICT & Recht en tevens pionier in Groningen en Noord Nederland. Aecius schrijft al jaren over de cloud en heeft een onderzoek uitgevoerd naar cloud computing. Er blijken veel juridische struikelblokken te zijn (zoals Privacy Shield). Aecius Juridisch Advies kan inzicht geven in de risico’s en u adviseren bij het betreden van of bewegen in de cloud. Maak een vrijblijvende afspraak om meer te horen.oud’.