Juridische legal scan voor (ict-)bedrijven

Ondernemen is risico’s nemen. Een goede ondernemer verstaat de kunst zulke risico’s beheersbaar te maken en te houden. Hoe is het gesteld met de juridische risico’s in uw bedrijf? Wie risico’s wil beheersen moet ze eerst in beeld brengen. Daarom biedt Aecius Juridisch Advies ondernemers de mogelijkheid hun bedrijf te laten doorlichten om juridische risico’s in kaart te brengen met een legal scan.

Uw bedrijf door de juridische bril tegen het licht houden kan vanaf € 650,- exclusief BTW. Aecius kijkt bij een legal scan onder meer kritisch naar:

Ondernemingsrecht

Zaken rond aansprakelijkheden en bevoegdheden voor bestuurders en eigenaren. En of de huidige rechtsvorm wel geschikt is en optimaal gebruikt worden. Daarbij wordt ook gekeken naar de toekomstplannen.

Arbeidsrecht

Arbeidscontracten, dossieropbouw, proeftijd en alle andere juridische aspecten die van invloed zijn op de relatie met uw werknemers.

Huurrecht

Huurcontracten met betrekking tot uw bedrijfsruimte.

Algemeen Verbintenissenrecht

Uw contracten en Algemene Voorwaarden. Zowel uitgaande offertes als inkoopcontracten worden hierin meegenomen.

ICT & Recht

Juridische aspecten rondom intellectueel eigendom, e-commerce en de afhankelijkheid van de organisatie van ICT. Welke intellectuele eigendomsrechten heeft u, waar zijn ze, wat kunt u er mee. Heeft u een Service Level Agreement (nodig)?

Bestuursrecht

Hoe zit het met uw vergunningen?

Bent u geïnteresseerd in een helder overzicht van juridische risico’s in uw bedrijf? Neem contact op met Aecius Juridisch Advies.