Cursussen

Spelregels voor Verkopers

Verkoop je via een webshop, telefoon of face-to-face? Aan consumenten en/of bedrijven?

Doe je soms toezeggingen en realiseer je later dat je het niet kan nakomen? Trekt je opdrachtgever toch de opdracht in? Weet je wat  ‘juridisch’ gezien handig is om in een offerte te zetten? Heb je wel geleverd maar is er niet betaald?

Aecius Juridisch Advies geeft een interactieve presentatie waarbij o.a. bovenstaande vragen worden beantwoord. Wij gaan je zeker niet vertellen hoe je moet verkopen. Dat kun je waarschijnlijk beter dan wij. Wat wij wel gaan doen is informeren, vragen stellen en tips geven over hoe je kan verkopen en je tegelijkertijd aan de “regels” kan houden, voor zowel B2B als B2C.

Ben je ondernemer, accountmanager of verkoper? Van een aantal regels ben je zelf misschien op de hoogte, maar een opfriscursus met nieuwe informatie kan nooit kwaad. Wees niet bang  dat we je met allerlei juridische termen om de oren slaan. We houden het begrijpelijk voor iedereen

 

 

Cursus Intellectueel Eigendom

Iedere onderneming heeft te maken met intellectueel eigendom (IE). Maar wat is IE en wat moet u weten als u een onderneming heeft? Aecius Juridisch Advies is specialist op het terrein van intellectueel eigendom en coacht hier regelmatig in. Aecius kan u hierover ook alles vertellen.

Onder IE wordt verstaan de rechten van rechthebbenden op een voortbrengsel van de menselijke geest. De cursus omvat de volgende onderwerpen:

  • Auteursrecht,
  • Merkenrecht,
  • Handelsnaamrecht
  • Octrooirecht
  • Modellenrecht

De rechten verkrijgt u niet zomaar in alle gevallen. Sommige van deze IE-rechten krijgt u vanzelf, daar hoeft u niets voor te doen, maar andere rechten moet u zelf aanvragen. Waarom loont het zich om deze investering en moeite te doen?

Bedrijven investeren veel tijd en geld in het opbouwen van hun naamsbekendheid en het ontwikkelen van bepaalde producten/diensten. Ze zijn natuurlijk niet gebaat bij verwarring met een andere partij, namaak van uw product of inbreuk op bepaalde producten en of processen. Om inbreuk te voorkomen is inzicht in (uw) intellectuele eigendommen van groot belang. Het hebben van bepaalde IE-rechten is niet alleen om concurrentie te voorkomen, het kan namelijk ook grote kansen bieden in de markt, denkt u maar eens aan het afgeven van licenties.

Aecius Juridisch Advies geeft cursussen om u dit inzicht in uw intellectuele eigendommen te geven. Na de cursus weet u welke IE-rechten er zijn, hoe u ze kunt verkrijgen en waarom het wijs is er voldoende aandacht aan te besteden. Daarnaast bent u in staat te bepalen waarvoor uw onderneming risico’s liggen op het gebied van intellectuele eigendommen en hoe u hiermee om kunt gaan. En wellicht nog belangrijker; u kunt uw mogelijke kansen zien.

Aecius biedt deze cursus aan in groepsverband gedurende 3 sessies of op maat.